joi, 31 martie 2011

Rebel Micro SIMCard si Gevey 3G SIM

    Se stie de cateva zile ca Gevey 3G SIM care face unlock pentru terminalele iPhone 4 indiferent de baseband, mai putin, se pare, pe versiuni >=4.3.
      O noua cartela isi face aparitia pe piata sub denumirea de Rebel Micro SIMCard.  Deocamdata nu se stie daca aceste cartele functioneaza intr-adevar la fel precum Gevey 3G SIM care necesita apelarea numarului 112.
     Cartela sau mai precis interposer-ul vor fi disponibil din 6 aprilie la pretul de aproximativ 60$/30£. Daca aceasta cartela va functiona ramane de vazut dar decodarea lui iPhone 4 si utilizatorii vor avea inca o alternativa si probabil preturile vor scadea datorita concurentei.
     Inca o alternativa a unlock-ului pe baza exploit-ului folosit in cazul acestor 2 cartele este si o metoda propusa de Acesta foloseste o a doua cartela de test IMSI.. 
      Filmul de pe Youtube il puteti accesa AICI.


       Rebel Micro simcard is launching at the Gadget Show Live in April and start shipping 6th of April.
Rebel Micro Sim Card Unlocks iPhone 4 basebands 1.59.00 / 03:10.01 / 02.10.04 / 04.10.01 running iOS 4, iOS 4.1, 4.2, 4.2.1 and iOS 4.3 without requiring you to jailbreak your device
The Rebel Micro unlock Simcard is specialy Designed for the iPhone 4 and is able to by pass the network lock that restricts you from using other networks simcards.
  • No more using your phone as only an ipod
  • No need to use any cables or softwares
  • No need to load any kind of software
  • Supports Latest iPhone 4 OS 4.1 4.2 4.3
  • Fully Upgradable Hardware
  • Easy Unlock Solution for iPhone 4

Tranzistorul


Structură şi definiţie

tranzistorul bipolar cu joncţiune: (a) simbolul PNP; (b) secţiune transversală PNP; (c) simbolul NPN; (d) secţiune transversală NPN

      Un tranzistor bipolar cu joncţiune (BJT) este alcătuit din trei straturi de materiale semiconductoare, fie de tipul PNP, fie de tipul NPN . Fiecare strat are un nume specific şi un contact pentru conexiunea în circuit.
      
      Diferenţa dintre tranzistorul PNP şi NPN

      Diferenţa funcţională dintre tranzistorul PNP şi NPN, este modul de polarizare corectă a joncţiunii. Indiferent de starea în care se află, direcţiile curenţilor şi polarităţile tensiunii sunt exact invers la cele două tipuri de tranzistoare.

Utilizarea tranzistorilor




      Tranzistorii sunt regulatori de curent controlaţi în curent. Cu alte cuvinte, tranzistorii limitează valoarea curentului prin ei cu ajutorul unui curent de control mai mic. Curentul principal, cel controlat, pleacă dinspre emitor spre colector (tipul NPN), iar curentul mai mic, de control, pleacă dinspre emitor spre bază (tipul NPN). Pentru tranzistorul de tip PNP, direcţia curenţilor este exact inversă. Atenţie, folosim sensul real de deplasare al electronilor, prin urmare, săgeţile indicate pe simbolurile elementelor semiconductoare vor indicat tot timpul împotriva direcţiei de deplasare al electronilor.

      Observaţii

      Denumirea tranzistoarelor bipolare vine de la faptul că deplasarea electronilor prin ele are loc prin două tipuri de material semiconductor: P şi N. Cu alte cuvinte, există două tipuri de purtători de sarcină, electroni şi goluri.
      După cum se poate observa, curentul de control şi curentul controlat se însumează tot timpul pe emitor, iar deplasarea electronilor are loc tot timpul împotriva direcţiei săgeţii. Aceasta este prima şi cea mai importantă regulă a tranzistoarelor: toţi curenţii trebuie să meargă în direcţiile corecte pentru ca dispozitivul să funcţioneze ca şi regulator de curent. De obicei, curentul de control este denumit curent de bază, iar curentul controlat este denumit curent de colector, deoarece sunt singurii curenţii ce trec pe la aceste terminale. Curentul pe emitor este suma curenţilor de bază şi colector, în conformitatea cu legea lui Kirchhoff pentru curent.
      Atunci când nu există niciun curent prin bază, tranzistorul se comportă precum un întrerupător deschis, iar trecerea curentului prin colector nu este posibilă. Un curent de bază porneşte tranzistorul, acesta comportându-se precum un întrerupător închis şi permiţând trecerea unui curent proporţional prin colector. Curentul de colector este limitat de curentul bazei, indiferent de valoarea căderii de tensiune pe colector.

marți, 29 martie 2011

Rezistenta electrica

   Rezistenţa sa poate fi identificată prin codul culorilor.
   Rezistenţa electrică este o mărime fizică prin care se exprimă proprietatea unui conductor electric de a se opune trecerii prin el a curentului electric. Unitatea de măsura a rezistenţei electrice, în SI, este ohm-ul, notat cu Ω.
Pentru un conductor omogen, valoarea rezistenţei este :

R=\rho\cdot\frac{l}{S}
unde:
  • ρ este rezistivitatea materialului din care este făcut conductorul, măsurată în ohm · metru;
  • l este lungimea conductorului, măsurată în metri;
  • S este secţiunea transversală a conductorului, măsurată în metri pătraţi;
Într-un circuit electric simplu (ochi), valoarea rezistenţei circuitului se calculează cu ajutorul legii lui Ohm, fiind egală cu raportul dintre tensiunea U aplicată la bornele sursei şi intensitatea I a curentului care circulă prin circuit.
 Dimensiunea fizică a rezistenţei electrice este aceea a inversului de viteză (R=1/v=t/l)