luni, 16 ianuarie 2012

Adaptor CGA - SCART

      Adaptorul CGA - SCART prezentat are două mari avantaje: nu necesită sursă de alimentare separată și  folosește foarte puține componente externe, care pot fi ușor adaptate în interiorul conectorului SCART.
Semnalele pinilor R, G și B ai plăcii CGA sunt convertite de la nivelele TTL la nivelele SCART cu ajutorul rezistoarelor R4, R5 si R6 și al impedanței de intrare (75Ω) a intrărilor SCART. Impedanța de ieșire a divizoarelor de tensiune astfel create nu este exact de 75 Ω cât se specifică pentru intrările SCART, dar, în comportarea practică rezultă mari diferențe.
      Rezistoarele R1-R3 dintre pinul 6 al plăcii CGA și pinii de intrare R, G și B ai conectorului SCART asigură reducerea la 50% a strălucirii atunci când este activ pinul 6. 
      Din impulsurile de sincronizare pe orizontală și verticală ale plăcii CGA se crează, cu ajutorul lui R7-R11 și al lui T1, un semnal compus de sincronizare (SYNC) și un semnal de stingere pentru TV.
      Alimentarea de 5V pentru T1 este obținută de pe placa CGA prin pinul 7. Întrucât acest pin nu este folosit, în mod normal, acesta trebuie legat la linia de +5V printr-un fir scurt de conexiune.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu