vineri, 11 ianuarie 2013

Bi-Directional Speed Controller cu revers

   Cablajul executat corect si piesele puse dupa schema, ESC-ul functioneaza din prima. Atentie la programare sa pastrati valoarea OSCCAL al PIC-ului care il programati !
    HEX-ul si codul sursa il gasiti AICI
   Inainte de programarea PIC-ului, salvati valoarea OSCCAL citind memoria PIC-ului si salvand valoarea de la adresa 0x3FF (click pe figura de mai jos; este un exemplu al valorii PIC-ului care l-am programat).
    

    Valoarea de la adresa 0x3FF este de forma 34xx. 34 reprezinta instructiunea RETWL iar xx reprezinta valoarea de care ne intereseaza, in cazul de fata 34, aceasta valoare difera la fiecare PIC in parte.
    O metoda usoara, folosita de mine pentru a memora aceasta valoare este convertirea acestui numar in binar, in cazul de fata 34 (Hex) = 00110100 (Bin) si semnarea cu marker pe pinii PIC-ului care corespund valorii 1. Pentru valoarea data mai sus, marcarea se face ca in imaginea de mai jos:

    Dupa aflarea OSCCAL se schimba in codul sursa valoarea instructiunii RETLW cu valoarea OSCCAL citita, ca in imaginea de mai jos, apoi se compileaza codul sursa si se incarca hex-ul rezultat in PIC.
     
Mai jos este schema si placa de circuit (vedere dinspre piese).


Schema este publicata pe HOBBYFORUM.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu